Ingrediente:

1 kg gutui 400 g zahar zeama de la o lamaie nuci pisate un pumn bun cuisoare praf dupa gust

Preparare:

Se culeg si se spala gutuile. Se taie in patru si se pun la fiert in apa cat sa le cuprinda. Se poate adauga si cateva mere cretesti. Se lasa sa fierba pana se inmoaie astefel incat sa le patrunda bine furculita. Se trec prin sita, se paseaza. La fiecare 1 kg de gutui fierte (ce rezulta dupa pasirare) se adauga zaharul (400 g) precum si zeama de lamaie. Se pun din nou la fiert, se amesteca mereu si se tin pe foc pana se leaga. Se adauga nucile tocate si se mai fierbe putin. Cand este bine legat, se rastoarna pe un fund de lemn udat bine, se intinde cu un cutit, intr-un strat gros de 1 cm. Se acopera cu un tifon si la loc uscat, bine ventilat se se usuce. Cand s-a uscat, se taie romburi, se pudreaza cu zahar praf si se pastreaza in cutii de tabla mai multe vreme.

Timp Preparare: > 3 h  Complexitate: redusa

Imagini Preparare:

  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 1
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 2
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 3
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 4
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 5
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 6
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 7
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 8
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 9
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 10
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 11
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 12
  • Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag) - Imagine 13

eMAG.ro
Sursa reteteculinare.ro